כיצד החל שיגעון קורס הברמנים? תרבות השתייה הרחיבה מימדיה בשנים האחרונות ובכך הרחיבה גם את מעמדו של הברמן בישראל משכיר לבעל מקצוע של ממש. הברמן אינו עוד מוזג חובבן של משקאות ללקוחות שאינם מבחינים בין משקה זה או אחר, אלא נדרש להכרה מעמיקה עם עולם המשקאות החריפים, היינות, הקוקטיילים, הבירות והקפה. בנוסף לשליטה בעולם המשקאות, על הברמן להיות איש מכירות חריף, בעל ידע ויכולת לתפעל תוכנות מחשב לניהול ברים וכמובן בעל קסם אישי ויצירתיות (הכנת קוקטייל אישי). לא משנה היכן מתקיים האירוע, בפאב, באולם האירועים או באירועים בבתים פרטיים, על הברמן לעמוד בדרישות הלקוחות, שבינתיים הפכו בעצמם למבינים ותובעניים יותר. עליו לשלב את כל המידע, המקצועיות והקסם האישי כחץ אל מול מטרה- מטרת קידום המכירות. ישנם מספר בתי ספר בארץ כיום המספקים את ההכשרה הנדרשת. קורס ברמנים אורך מספר שבועות וכולל בין היתר את הנושאים הבאים: סדנת שירות ומכירה על הבר עצמו. תחום הכנת הקפה על סוגיו השונים. הכרת תוכנות המחשב המשמשות כיום בברים, פאבים, מועדונים, מסעדות ובתי-קפה בארץ ובעולם. סיורים ליקבי יין ולמבשלות בירה ולימוד עיוני (אופן הייצור, סוגי המשקאות, השפעות גופניות של המשקאות וכדומה). תקלוט ושליטה בתוכנות המוזיקה המשמשות את ה-D.J. בר ביתי עזרה ראשונה. דרכי הגשת משקאות הבר, שילובם עם משקאות קלים, ערבוב והכנת קוקטילים, מזיגה מהחבית ועוד. חיילים וחיילות משוחררים יכולים לעשות את הקורס על חשבון דמי הפיקדון בחלק מן המקומות. חלק מהקורסים כוללים גם סיוע בהשמה בעבודה.